21 Leaving Guadeloupe

από | Δεκ 15, 2016 | Καραϊβική

Marina Bas de Fort, Point a Pitre, Guadeloupe
Μια σειρά αποχαιρετισμοί τον τελευταίο καιρό μας γεμίζουν ήδη με νοσταλγία .
Πρώτα η αγαπημένη μας Μαρτινίκ και οι φίλοι που αφήσαμε εκεί. Μετά τα μικρά νησιά Les Saintes με τον πανέμορφο βυθό τους (και τα κορυφαία σπιτικά παγωτά βεβαίως βεβαίως)

screen-shot-2016-12-17-at-12-02-47
Και τώρα η Γουαδελούπη. Μας έφερε εδώ η ανάγκη να επισκευάσουμε την γεννήτρια μας, γιατί εδώ βρισκεται ο αντιπρόσωπος της Lombardini για όλη την Καραιβική. Ο καπετάν Γιώργος είναι πολύ χαρούμενος που η επισκευή, η αλλαγή του ιμάντα χρονισμού πήγε καλά. Τα ανταλλακτικά τα φέραμε μαζί από την Ελλαδα και η δουλειά δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί η γεννήτρια είναι τοποθετημένη σε δύσκολο σημείο. Ευτυχώς ο ειδικός της Lombardini ο monsieur Yves Hecq (Mechanique Marine), είναι ένας εξαιρετικός, εφευρετικός τεχνίτης και τίμιος ανθρωπος.

img_1653resized

Φυσικά με τόσα χαρίσματα έχει τόση πολλή δουλειά που για να εξυπηρετήσει κι εμάς, ο Γιώργος έπρεπε να κάνει τον βοηθό του.  Ο μεσιέ Υβ επέμεινε πως πρέπει να αλλαχτεί οπωσδήποτε και η εξάτμιση της γεννήτριας. Έτσι ο καπετάνιος, αφού έκανε ένα μινι τεχνικό συμβούλιο με τον μηχανικό του στο Καλαμάκι τον Στέφανο και τον υπεύθυνο της Lombardini στην Ελλάδα Δημήτρη Δήμου έδωσε την παραγγελία στον μεσιέ Υβ. Μετά απο αυτό και για δυο μέρες ακόμη, ο μαστρο-Γιώργος πάλευε με γιγάντια υπομονή να λύσει ενα πρόβλημα με το ανόδιο της Lombardini και να το αλλάξει Πότε και πού θα παραλάβουμε αυτή την εξάτμιση δεν είμαστε σίγουροι. Για ένα είμαστε σίγουροι: οι επισκευές σε ένα ιστιοπλοϊκό δεν τελειώνουν ποτέ. Και κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο.

img_1651resized

Στην Γουαδελούπη (προφέρεται Gwa-d’loop και στον χάρτη έχει το σχήμα πεταλούδας) γίνεται ο τερματισμός του φοβερού αγώνα για singlehanded sailors Route du Rhum – Destination Guadeloupe , που ξεκινά απο το Sant Malo στην Γαλλία ! Η προβλήτα που δέσαμε έχει ονομαστεί προς τιμήν του μεγάλου γάλλου ιστιοπλόου Michel Malinovsky & παντού γύρω αφίσες με τους ήρωες νικητές αυτού του αγώνα. Πιο πέρα ηταν δεμένο ένα σκάφος που συμμετείχε σε προηγούμενο Vendee Globe.

img_1606resized
Είναι εντυπωσιακό πόσο μέσα στην ψυχή των Γάλλων βρίσκονται το ταξίδια σε μακρινές θάλασσες. Όπως μας είπε η Veronique, η σύζυγος του μεσιέ Υβ:
– “Στην πατρίδα μας την Βρετάννη είναι πολύ συνηθισμένο να σου πει κάποιος ότι φεύγει για να κάνει τον γύρο του κόσμου με ενα μικρό ιστιοπλοϊκό. Είναι η φύση μας, η ιστορία μας. Οι γονείς του άνδρα μου για παράδειγμα, ταξίδεψαν τον κόσμο με το μικρό τους ιστιοφόρο για δέκα ολόκληρα χρόνια.”

img_1621resized
Ετσι εξηγείται γιατί όταν ξεκινά ο αγώνας Route du Rhum μαζεύονται στο San Malo πάνω από 800.000 άνθρωποι όπως διάβαζα στο συγκλονιστκό βιβλίο της Hellen MacArthur. Πηγαίνουν για να ευχηθούν καλό ταξίδι στους ιστιοπλόους. Γιατί είναι μέσα στην ψυχή και στην καρδιά τους…

hellenresized
Τωρα πλέουμε στα νότια της Guadeloupe με προορισμό το Saint Martin- 189 ΝΜ και περίπου 30 ώρες ταξίδι- από όπου θα παραλάβουμε τα καινούργια πανιά του Φιλίζι.

Αρχείο

Loading

0 Σχόλια

Translate »